R3VLimited Forums

Go Back   R3VLimited Forums > E30 Technical Forums > Engine & Drivetrain > M10

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-13-2018, 06:40 PM   #1
dlmrun2002
Mod Crazy
 
dlmrun2002's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: New York
Posts: 764
Send a message via Yahoo to dlmrun2002
M10 L Jetronic question

So I am running a 1985 318i L Jetronic efi on my 1974 BMW 2002. Been running it for years. Car is a garage queen pretty much. Starts right up and idles perfect but once the car gets warmed up it revs a little high maybe 1200-1500k. Not sure why..Looking for some input.

TIA

dlm ny country
dlmrun2002 is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2018, 03:21 PM   #2
TobyB
R3V Elite
 
TobyB's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Carnation WA usa
Posts: 4,348
what are you using for an idle air control system?

That's a known weak point on this setup... the 'green box'
that just stops playing well with others.

Beyond that, the usual air leak problems that pretty much all BMWs have...

t
__________________
Quote:
now, sometimes I just mess with people. It's more entertaining that way. george graves
TobyB is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2018, 05:42 PM   #3
dlmrun2002
Mod Crazy
 
dlmrun2002's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: New York
Posts: 764
Send a message via Yahoo to dlmrun2002
Hey Toby....2002 faqer. I'm using stock idle control valve and the green box. I did swap out the green box with another used one I picked up. No change I was told that one of the thermo temp sensor ( I believe there are 2 minus the one in my radiator) would cause high idle but I am not sure.

dlm ny country
dlmrun2002 is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2018, 08:58 PM   #4
Pavane
Noobie
 
Pavane's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: Prescott Valley, AZ
Posts: 17
Mine runs around 1200 when warmed up. Once it gets around 1500 the engine starts pulsing, with audible clicking within the idle control relay. Had to stick with the penny trick until a more definite solution is found.
Pavane is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2018, 03:56 AM   #5
packratbimmer
E30 Modder
 
Join Date: Dec 2009
Location: ME
Posts: 816
If it was fine before, you clearly have a problem.

Time to check for vacuum leaks - smoke test.
packratbimmer is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2019, 05:06 PM   #6
Oseanosea
Noobie
 
Oseanosea's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Location: Jupiter, FL
Posts: 7
What penny trick?

Quote:
Originally Posted by Pavane View Post
Mine runs around 1200 when warmed up. Once it gets around 1500 the engine starts pulsing, with audible clicking within the idle control relay. Had to stick with the penny trick until a more definite solution is found.
What’s the penny trick please?
Oseanosea is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2004 - 2020 R3VLimited LLC